Danslessen

Dansschool Madhoerie:

Na 7 jaar actief te zijn geweest met haar Dansschool Saraswati, heeft Madhoerie Jagmohan besloten in 1985 Dansschool Madhoerie Nederland op te richten om Bharata Natyam danskunst aan haar leerlingen over te dragen. Bharata Natyam is de Zuid Indiase tempeldans met een traditie van meer dan 2000 jaar.

Dansschool

In 1997 richtte ze Dansschool Madhoerie Suriname op om deze traditonele dansvorm ook in Suriname over te kunnen dragen. De dansschool Madhoerie Nederland werd vanaf dit moment succesvol voortgezet door Aartie Jagmohan, die ook bekwaamd is in o.a. Bharata Natyam.

Dansschool Madhoerie heeft altijd geprobeerd om een bijdrage te leveren aan sociale, maatschappelijke,  culturele en spirituele ontwikkelingen.

Danslessen:

Iedere week wordt op verschillende niveaus aan leerlingen in gevarieerde leeftijdscategorieën lessen verzorgd. De dansstijlen Bharata Natyam, Indiase volksdansen, Bollywood, Asian Underground en India Contemporary worden hierbij op verantwoorde wijze, door docenten Madhoerie Jagmohan en Aartie Jagmohan overgedragen aan de studenten.

 Doel:

Dansschool Madhoerie verstaat op haar eigen onnavolgbare wijze de kunst om de Indiase dans over te brengen middels educatie, voordrachten, optredens, workshops, presentaties en evenementen. Ze is bedreven in het uitvoeren van de meest uiteenlopende Indiase dansvormen zoals Bharata Natyam, Kathak, Volksdansen uit diverse deelstaten, Bollywood filmdansen, etc. Op deze manier wil ze een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Indiase danskunst in Nederland en Suriname

Comments are closed.